Komut Ekleme
Forumumuz üzerinden bulduğunuz Discord bot komutlarını nasıl ekleyeceğinizi bilmiyorsanız lütfen aşağıdaki adımları takip edin.
Öncelikle diğer komutların nasıl kaydedildiğini anlamakla başlayalım; eğer diğer komutlar, commands
ya da komutlar
klasörü altında bulunuyorsa, yani komutlar/ping.js
tarzındaysa, siz de forumdan eklemek istediğiniz kodu direkt komutlar klasörü altında bir javascript dosyası açarak ekleyebilirsiniz. Fakat komutlar commands/moderator/ban.js
tarzında kategorilendirildiyse, eklemek istediğiniz bir kategori belirleyerek o dosyanın altına yeni bir klasör açmalısınız ve forumdan aldığınız komutu o dosya içerisine yapıştırmalısınız.
Örnek Senaryo; (Komutlar komutlar
klasörü altında kayıtlı)
- Forumdan sayı tahmin komutunu kopyaladım.
- Komutlar klasörünün içerisine bir
sayitahmin.js
dosyası oluşturdum.
- Kopyaladığım komutu
sayitahmin.js
içerisine yapıştırdım.
- Ve her şey hazır.
Komut Dosyası Oluşturma
- Replit için; dosya oluşturmak istediğiniz klasöre sağ tıklayın ve
Add File
seçeneğini seçin. Ardından isim belirleyeceğiniz bir kutucuk belirecek. Bu kutucuğa dosyanızın adını yazın. Örn; sayitahmin.js
- Glitch için; dosya oluşturmak istediğiniz klasörün sağ tarafındaki üç nokta ikonuna tıklayın ve
Add File to Folder
seçeneğini seçin. Ardından isim belirleyeceğiniz bir kutucuk açılacak. Kutucuğun içerisine otomatik olarak girilen kısmı silmeden dosyanızın adını girin. Örn; komutlar/sayitahmin.js (komutlar/
kısmı otomatik olarak eklenir.)